Thursday, April 16, 2009

SIAPA KATA BEST SANGAT OVERSEA NI

Erm..kadang2 aku terasa cam kosong je..kosong sgt2..xtau la nape
Dalam mencari-cari kekosongan tu...tetap xjumpe gak
apekehalnya la rasa sgt2 kosong ni..
kenapa ek

Mungkin sbb aku terasa terasing la bila tercampak jauh ke India ni..
Emosi selalu berkecamuk..rasa nk belasah orang jew..rasa nk ponteng kelas sebulan je..
rasa cam tahi la senang cakap!ahaha
tapi xpe..sbb aku sgt hebat menyembunyikan perasaan ni..hoho =p

Baru2 ni lagi la..semenjak dua menjak ni...sume menda aku wat xbetul..byk menda aku xpuas hati.aku pn xtau la kenapa
Perubahan hormon kew??aku xrasa begitu
aku da ckup tua kot..haha
Perubahan fikiran kew??o tidak..mentaliti aku tetap sama
hurmmm..zzzz....
Tetapi...aku still akan terus mencari2 apa yang aku rasa2 itu...mungkin fantasi mungkin realiti..
TAPI APA????APA???hahhaha~~ (^0^)

Dalam bbrapa minggu ini..perasaan rindu makin membuak2...rindu nk balik Malaysia..~
Bayangkan la, 6bulan duduk kt sni lgsg xpnah nampak muka abah, umi bangMi bangLi dan Nurul...haishh..i mean mmg xnmpk la secara LIVE..huhuh
Masa awal2 datang India, BangLi ada ajar abah guna YM..masa tu Abah bru start buat YM..Abah suruh add die..memang keajaiban dunia btol la~~
sbb dlu..
aku wajib dibebel oleh abah..''Asik2 chating! Asik2 chatting!,xde mende lain ke''
Ayat itu akan sentiasa terngiang2 di benak memoriku hoho
So da add la abah..tapi..
Pernah ada suatu masa tu tgh 1st time chat ngn abah
'' Salam apa habaq apit'' taip abah
'' Waalaikumsalam sihat!wah2 dah pandai abah guna Ym!!haha'' kataku
'' Entah menatang apa tah ni..abah xtau nk guna sangat'' kata abah
'' Alah abah taip2 je la..pastu send..xsusah pn...''
'' tu la dulu asik2 bebel apit asik2 chatting la..tu la''
'' sekarang ni baru abah tau apa kepentingan YM ni''

........aku terus membebel dan type macam2..adalah smpi berbelas2 baris....sehinggalah aku perasaan kenapa abah xreply2 YM ni..

'' Abah ada kt situ lagi ke x??''
'' Ada2...tapi abah xtau nk guna menatang apa tah ni..nak type pn abah xngeti laju2 ni..hang tulih2 jela abah baca ja''

Aku terus tergelak terkekeh2 MUAHAHAHAH...

'' Abah cbe tekan klik kt webcam la senang...kite sembang2 je terus..''
Lalu abah pn klik kt webcam...tapi..xkuar ape2 gmbar pn..haish...
rupe2nya...webcam abah rosak..haiya...
Hurm..tapi lps bbrp hari pastu..da xnampak da abah on9...katanya payah sangat nk guna menatang ni..baik talipon ja trus..hoho...xpela..at least ade effort kan..*Big clap*

Bila ada kredit lebih je..aku akan telefon abah..umi..sape2 je la yg ada..*tapi salunya xda kredit so misscall shaja!haha*..dan bile2 boring akan mesej2 la mereka..dan kebanyakannya adalah mesej2 gedik haha
Adalah kadang2 tu mesej2 ngan umi..

"Apit da makan? Sihat x?" kata umi
"xpon umi..diet skit ni...da beratus2 kg da ni...haha..*tipu skit*'' ujarku
''LOrh mana bole gemok2 sangat nnt pompuan xmau kt apit kang''
''Alah..nnt umi carikan la..malas la umi nk cari..i malas tau..hahah''
''Aish apit ni..memilih kot..ke juai mahai sgt??hahah''
''Mestilah mahai umi..badan besaq perut besaq hahha''
.....dan mesej trus bermsj..dan bermesej...

Pastu kadang2 dapat mesej daripada Abah...trutttt trutttt*
''Apa tu dok merapu ngan umi tu..xdak reja lain ka'' kata abah
''Ala saje je nk gedik2 skit la abah..usaha nk mencarik menantu abah ni!haha'' ujarku
''Toksah dok gatai'' kata abah

HAHHAHAHAHHAHAHA (^0^)...*aku hanya mampu ketawa supersonik sahaja..bila baca msj abah dalam longhat utara hoho

.....................*perkara di atas adalah disebabkan kerinduan yang teramat2 haha!*...........

Dan minggu lepas..aku dikhabarkan tentang kematian seorang ibu kepada rakanku..Aku dapat macam2 mesej dari pelbagai pelusuk dunia...kawan2 dari mesir malaysia indonesia turut menyampaikan khabar tersebut..
Dan aku terasa sungguh tak berguna..sebab xmampu nak berbuat apa2..sob2..at least kalau ada kt Malaysia boleh la jugak nk tenangkan2 member tu..ini tidak..uwaaa~~aku plak kt lecture hall emo lebey2...tapi aku berjaya sorok..hohoh
Dengan berbekalkan recharge Airtel Rs550..aku pn telefon la beberapa kawan di Malaysia utk bertanyakan hal ini..dan kawan yang kehilangan ibu tersebut aku turut telefon..aku hanya mampu menenangkan emosinya dari jarak jauh...hanya itu sahaja yang termampu...balik bulan 5 ni aku akan teruskan apa2 yang xselesai lagi ye 

Dan aku turut dikhabarkan...tentang pakcik depan rumahku yang kritikal sakit jantung..uwa...pakcik Bob sangat baik..masa kecik2 dlu dialah yang rajin bawak aku ke hulu ke hilir dah macam anak dia dah...pergi tengok arnab..pergi tgk akuarium ikan...pergi mandi air terjun...pergi pudu beli2 binatang..dialah yang didik aku suka2 binatang ni...dia gak banyak ajar aku buat kraftangan gak, melukis...dan paling best..dia ni kerja Dewan Bahasa dan Pustaka so banyak gilar buku cerita best2 die bagi aku baca..aku mula baca novel masa umur 7tahun hohoh;..*sekarang aku sgt malas kot*..kalau pergi pesta buku..PERGHHH~~dapatla aku diskaun mcam2 hahah
hurm tapi tu la..terkejut aku dengar..aku harap2 dapat lawat dia balik bulan5 ni...

Ya kaklong aini (kakak rahimah bukan kakak aku.aku xdak kakak!haha) pun kata aku patut balik bulan5 ni..sebab dia kata dia nak belanja aku sate kalau exam dia bagus kali ni..haha aku tau exam kau mmg akan bagus la..so percentage aku akan dpt mkan sate adalah 100% hoho..aritu dia pernah berlanja sekali..bukan tu je da macam2 da dia belanja hoho...aku ngan rahimah dok asik cekau duit die je la hahaha..so dia kata aku patut balik untuk tuntut sate itu hohoh

Dan macam2 perkara aku dengar..yang elok ada yang xelok pn ada..yang best ada yang xbest pn ada...aish..dari kawan2 la ni..biler aku soh cter sume cakap.."alah ko diam2 je la kt India tu..xmau cter kt kau..klo nk dengar cter ko kne blik Malaysia hahah'' cis..ugutan tu...hahah...tapi xper...aku sahut cabaran tu. Ada yang dengar kapel ngan die ni la..ada yang clash la..ada yang nk bertunang..ada yang nk berkawen la!haish...advance tol rakan2ku ini hoho...
yang xleh blah ade cikgu Maahad kata dorang dgr aku da nk bertunang~haish.~~~tkezut aku!haha

..............*Banyak perkara aku terlepas ni*.................aku kena qadha suma perkara ni....

Mula2 dulu...beberapa bulan yang lepas aku admit..Yang aku xmau balik cuti bulan5 ni...planning nk pi Goa..tapi aku tarik balik la kata2 itu..aku rasa aku wajib balik, dan aku sudah berjaya menghasut ramai rakan2ku untuk kita balik berjemaah!hahah!yes..aish...Dulu ingat xmau balik dlu..nk tunggu rasa..baru rasa excited bole citer sume mende..tapi pikir2 balik...ala..nnt aku balik raya nanti aku cerita2 jela mende ulang2 *hahhah*

11 comments:

-uniq yg pelik- said...

aku suka ayat pak ang "toksah dok gatai".mmg sesuai utk ang yg gatai tu.=P

nadia rusli said...

haha..seronok bc cerita ni...kne bnyk bersbr..cbrn ntuk kamu..^_^"

afiq Sayuti said...

haha
toksah dok gatai tu mmg ayat feberet abah aku la
hahha
wajib kna la tiap2 ari klo aku start kacau dia haha

afiq Sayuti said...

hehe tu ler cik nadia..
terasa spt kanak2 je..
padahal sudah berjambang wahaha

myieda said...

tabahnye ko fiq.ak x dpt bygkn mcm mne.ak pon duk nilai sbln x blk umah mcm nk gle jiwa kacau.dh la dkt nk mpos nilai ngn bangi tuh.ha2.mcm ko gk r sme bnda jd x btol.ble ad duit lbh,simpan2 r buat beli tiket blk malaysia tiap2 minggu..ngaha~

~nadhirah~ said...

wah. itulah perasaan aku sekarang
EXACTLY!
cume ak x pndi put into words.
haha..

afiq Sayuti said...

hoho yeke nadh??
sama la kita hoho
xsabar2 ni
roh di malaysia
jasad di india
hoho

afiq Sayuti said...

cik myieda
mmg kami berhempas pulas mengumpul2 duit nk balik ni
yeay2!~
hehhe
tu la
tggu masa je la

wannabugis said...

huhu..da stat da homesick dier..
kuikui..balik2..nikmat dok kat msia sebenarnye..simpan duit datang ostolia plak pasni..

afiq Sayuti said...

erk hehe
lg dua mggu je nk blik kak wana~
hohoh

sabiey said...

O--M--G!
bru 6bulan dah homesick??
kamon apik, toksah aa sutung sgt. hehe. meh campak ko kat US neh.
mau nanges 2thn xblk. sobsob :'(