Wednesday, May 26, 2010

HANDPHONE


Aku pelik. Ya ni memang ayat faveret aku hahha. Bukan apa yang aku pelik. Bila aku mula fikir sesuatu yang simple mudah ke tahap yang rumit lagi tak releven, aku klasifikasi itu PELIK. Dan perasaan pelik aku ini akan berlanjutan sampai bila-bila.

Hurm kali ini aku pelik mengapa ada sesetengah orang, selalu mengabaikan mesej atau misscall dalam handphone.

Bukan kita 24jam zaman sekarang ni hp 1inch dari diri ke? Beg dompet pun lagi jauhh kot~

Dulu ya aku pun sama begitu. Tapi lepas tu aku cube berdiam sejenak. Memikir suatu revolusi. Dulu abah pernah pesan, sekurang-kurangnya balas mesej orang atau misscall orang lain. Tanda kita hormat. Walaupun xde kredit, esok2 boleh balas bila ada. Tapi balas tetap kena. Jadi aku cuba pegang prinsip itu.

Ok itu mesej. Kalau misscall? Lagi la wajip balas call tu. Mana tahu tah2 orng dalam keadaan urgent ke terdesak ke ade orang mati ke. Silap2 haribulan kita yang rugi sebab ignorance tinggi sangat.kan? Dan lagi mengkhuatirkan jika kita dalam keadaaan sebegitu, orang lain pula yang abaikan mesej dan misscall kita dalam masa kita dalam kesusahan.

Baik. Aku cuma sampaikan pesanan ini untuk semua daripada kita renungkan. Mungkin ada baiknya di celahan perkara simple ini. Aku dan kamu semua, mesti memperbetulkan mentaliti ini.

5 comments:

faiz ck said...

ahhhh~phone aku slalu duk ajuhd ari aku~tp usually aku reply lor..hoho

TOXICSNAIL said...

WAKAKA.
pbone aku murah nk type msj susah.tu yang salunya msj pendek2 je.hahah

eiraixora said...

haah..hp jauh dr org..kdg2 tak perasan pon org cal..or msg.. :P
pastu salu tkde kedit..:P

pjaomn said...

Agree.

abdul aziz muhammad said...

haha..kdg2 dpt msg tyme tdo...bace je...reply x..xlarat nk reply..pastu lupe nk reply smpi la bile2..ahah.cmne tu