Sunday, March 20, 2011

REALITI DAN FANTASIA

Umurku sudah menjangkau 22 tahun.
Mudah kukatakan di sini., ramai orang sudah punya hidup sendiri.
Macam2 ragam kudapati pada kala hidup sebegini panjang.
Namun diri masih di antara dua,realiti dan fantasia

hahahha

1st. 
Mengalami 'menisci tore' for 4 months already. Yup kadang-kadang bila lalu kat tepi jalan nampak orang cacat xde kaki xleh jalan. Aku bermonolog, " Oh kesiannya, cmne dorang nk hidup "

Dalam fantasia, sedih hati melihat. Bersimpati. Namun hanya mampu menzahirkan sekelumit empati. Apa boleh aku buat?
Dalam realiti. Oh Oh dah 4 bulan aku xbersukan. Rasa cm handicapped giler, dan berat badan pun naik berkilo2

2nd.
Keluar borong saree. Ada tempahan daripada seorang kawan mintak belikan kain putih utk buat perkahwinan.

Dalam fantasia, pergghh jakun gila aku. First time experience belikan kain utk buat baju perkahwinan orang. Rasa cm 'wedding planner' plak.LOL
Dalam realiti. Wah ramai kawan-kawan sebaya dah kawen. Yang bakal kawen dalam masa terdekat pun ada. Oh aku dah tua (>__<)

3rd.
Menuju Malaysia terchenta. In within the journey of 3.5 hours ill be saying helo to Malaysia.

Dalam fantasia. Ok aku antara group balik paling awal. Risau dan menakutkan result final xkeluar lagi. tapi xpe selamber dekkk je tipu diri sendiri.
Dalam realiti. 10 kg berat badan bakal naik di Malaysia kalau safety measures tidak disediakan terlebih dahulu sebagai langkah berjaga-jaga dalam menjamah makanan-makanan enak!

7 comments:

IHSAN KHAIRIR said...

nampak mcm realiti kurang indah dari fantasi...

*LAdy.taShA* said...

realitinya, sudah tiba masanya kita mula memikirkan urusan masa depan dan rumah tangga.=)

ieka said...

hidup xseindah reality yang kita nampak.. tp makin jauh berjalan makin buat kita tahu ape makna hidup yang sebenar..

TOXICSNAIL said...

ihsan: hahah indeed.itu sudah pasti

tasha:heheh tasha yes.tapi aku malas berfikir pasal tu lagi ;p (cewah padahal malu nk ngaku)

ieka:yup sbb sume realiti orang berbeza2.

Wan Mohd Rashid said...

Hahahha nice2 :D

PùRpLè ReEn said...

2 thumbs up!!!
sempoi, selamba and saya sukaaaa..:)
realiti= boring
fantasi= fun

TOXICSNAIL said...

rashid: hahha xleh men HoN =p

reen: owh.hehhe thanx!