Wednesday, April 6, 2011

JUIR BIBIR

Woooho. Arini ada seorang kawan mengadu, " Kenapa sekarang ni nk jumpa ramai-ramai bukan main susah ek? "

Apa boleh aku jawap?
Semua orang dah besar kot dah ade agenda masing-masing.
So jangan mengharap kenangan lalu menjadi kota keriangan anda lagi!haha
Jadi apa yang ada di sekeliling kita guna sepuas-puasnya.

Oh. Pastu aku diajukan lagi satu soklan cambest, membuatkan sulcus dan gyrusku bergimang irama.
" Sapa bestfriend/kawan baik kau? "

Jawapannya?
I have none-tiada.
Dan kenapa sebegitu rupa sekali?
Sebab aku tak berani melabel seseorang itu sebagai kawan baik.

Risiko anda melabel kebaikan seseorang sehingga tahap kawan baik.
Yang kononnya kita percaya dan kita harapkan.
Takut-takut nanti luka sikit halus terus bernanah-bila kita minta tolong sikit dia balas NO terus.

Ada satu tips ujian psikologi nak uji kawan2 anda, yang mana anda boleh nampak seluas-luas alam.
tips: bila kawan anda itu ada boypren or girlpren. Jangan risau anda pasti akan dibelakangkan dengan sebelakang-belakangnya di mana situasi yang tidak pernah anda gambarkan.

Dan itulah risiko bila kita melabel seseorang itu kawan rapat. Kalau kawan2 biasa buat kita rasa relax je tapi bila yang rapat yang paling kita harapkan buat begitu.Ouch!cm kena gigit ikan jaws haha!

4 comments:

PùRpLè ReEn said...

nice topic...
but that is the fact..the truth..well truth hurts..oooucchh!!! hehe

i guess not all..girls maybe la..kurang percentge nk tinggalkn or "neglecting" her bestfrens for the sake of her BF..

lelaki??? hmm besar kemungkinan..haha nak2 kalo dpt GF yg QC huhu Queen Control ye..bukan Quality Control haha

but then atas individu..
if GF/BF kita understanding, dia shld respect our space n time with our frens..bestfrens..

alamak!!!
cam esei la komen...
well topic menarik..whatto do..cant help it..huhu

btw..cool post..:)

TOXICSNAIL said...

haha thanx purple
btw it depends la.this is based on my observation je.klo bende ni hit sendiri kat kepala taktaulah.harap2 dijauhkan la..
haha

it just..wanna say this..u can love ur friends as u love ur lover..
uweeekk geli plak tlis.
tp memang btol pun kita kenal kawan brp lama?berbanding kita kenal cintun?
hahhaha

PùRpLè ReEn said...

u know what? ive been in tht situation where mt bestfren left me for his bf padahal da susah senang together..tp akhirnya dia nge bf dia tak pn bsma akhrnya..n that frnship has been severed ever since..try to get back tgther tp things are just diffrnt..dia mlu kot after what she has done..
hmm in this world the impossible just possible to happen and it is the truth..huhu
btw, jrg org sayang kawan cam sayang bf/gf..either more or less..haha usually less kot bila dah ada cinta hati hahaha

TOXICSNAIL said...

ngahaha
yeah bitter truth :D
but those thing makes u more matured kan?
at least u know ur patience pays back hehe. (bukannya dengki just mungkin anda rasa "wah dunia ini kadang2 adil" hahah)

ala alik2 nnt kawan2 jugak kan tempat nk ngadu bile gado ngn gf/bf?haha.so pandai2 lah buat2 baik ngn orang sekeliling ye