Sunday, March 15, 2009

MY FRIEND 'WAS' MY ENEMY


pemberitahuan awal--> aku duduk di seat belakang ye..nmpk je cm dekat ngn kepala miza padahal jauh kot..(camera's trick)..mengelakkan fitnah haha

Semalam mimpi malamku merubah rentak..tiba2 sahaja aku termimpi benda pelik2..bercampur baur kot..hoho
Selepas itu aku terbangun dari tidur..tapi xingat langsung apa yang aku mimpi mlm tu..lepas solat subuh aku tidur semula (amalan yg xelok tidur lps subuh haha)...kroh2...Zzzzz (-_-)zzz

Hoho!Mimpi baru!Episod baru datang lagi!heheh..
Aku termimpi..dalam mimpi aku ada Jepp n Miza hoho
erm this 2 guys..they're sumthing (^o^) hohoh
they are such a sweet couple hohoh

erm lelaki ini nama sebenarnya adalah Zhafri ( aku pggil Jepp je )..beliau adalah kenalan zmn sekolah..and he 'was' indeed my enemy hahah!
Kenapa beliau pernah dinobatkan musuh aku?
Masa kecik2 dlu..kt sekolah die ni xboleh tgk aku senang langsung
ade je point nk kaco aku..ade je sebab nk bg aku sakit hati
ribu-ribu kali lemon dah aku sumpah-seranah die ni =p
Antara kejahatan yg sering dilapikkan..
  1. Buang pencilbox aku...sorokkan pencilbox aku kt meja perempuan
  2. Suka jodoh2kan aku ngn perempuan..dengan sebab nk ejek aku bagi aku sakit hati
  3. Pukul aku pastu soh aku kejar dia ( aku sangatlah gemok dahulukala )
  4. Ejek aku gemok dan s***** sampai kepala aku berapi
  5. Main bola mesti wajib tackle aku smpi jtuh guling2
  6. Ejek nama bapak aku ngn atuk aku dengan bersungguh
Hahahhah!Bila teringat zaman2 tak matang dlu..huhu malu la plak..Jepp hanya bersma smpi darjah 6 je..pastu die pi MOZAC..pastu tup2 aku dgr die pindah Singapore...so aku xberjumpa la die smpi la tingkatan 3...kira masa ni mmg bahagia yang amat la hidup aku sbb xde hantu kacau =p
TETAPI...
Pada suatu petang nan suram..ketika aku balik dari asrama dan menuju ke padang ( aku ngn member2 mmg salu lepak padang petang2 dari kecik sampai tua! )...aku ternampak kelibat..BELIAU..ya ! musuh aku..hahha
rupa2nya die sudah pindah kembali ke kawasan perumahan itu..

Tetapi pelangi suram itu bukan selaku dahulu...
mungkin dahulu kami dingin..kami berkasar..
keadaan berubah ketika form4..kami berkawan rapat pulak
uik?musuh??kawan??hohoh
Mungkin kami da sama2 matang da..
banyak cerita yang dikongsi bersama..masalah..seperti biasa..aku listener jew =p

Berbalik kepada gambar di atas..
Ya Jepp dan Miza sudah bersama sejak f5 lagi..tp mse tu Jepp da msuk U sbb sistem pembelajaran Singapore laju
You know why the got the best couple till now??
Seperti yang kita lihat di sekeliling kita..kawan kita akan berubah bila dapat awek..kita akan terasa tersisih..nk ajak kuar pn susah..nk ajak teman pn payah...rasa cm sampah kot =p haha
tp xpe..people' changing...let it be..
but not for this 2
Aku terasa macam seorang anak plak!haha
Bila dorang kuar dating..mesti ajak aku..aku pn pelik...

Pernah la suatu hari aku tanya dorang...
''Korang ni dating pn ajak aku..xkesah ke aku ganggu?''
Aku hanya ditertawakan...HAHHAHA
''Hoi kitorang lagi suka kau ada. Lagi meriah la"
(T_T)...( terharu amat ).................
aku xtau cmna nk cakap..but aku suka dengan hubungn dorang ni..tambah2 lagi dorg hormat aku sebagai kawan...huhu
So even kalau Miza or Jepp bosan2..dorg akan mesej aku...
''Jom kuar sama"
Aku salu la kuar ngn dorg ni..jalan2..pi men bowling...lepak kedai mamak..
aku xterasa asing dan pengacau pn...even salunya aku akan refused nk kuar ngn org2 berkapel ni =p
because I know my limit...
hahhh!then dorg pernah hantar aku ke Mais,Shah Alam beberapa kali...
tapi sekarang aku da kt India..tidakkk

Itulah orang pernah berkata..(aku pernah dengar)..

KADANG2 ORANG YANG PALING KITA BENCI AKAN JADI ORANG PALING RAPAT DENGAN KITA SUATU HARI NANTI...

mungkin inilah antara maksud2 orang tersebut....
berkawan biar ikhlas...jangan kita pesongkan persepsi kita terhadap seseorang...
kerna..
bukan kita penentu siapa mereka 10 tahun akan datang...

13 comments:

eiraixora said...
This comment has been removed by the author.
eiraixora said...

I agree..
Dan kawan baik juga boleh jadi mush..
Hmm..kalau benci pon boleh jadi chenta jugak...:D
Ok..ini tiada kena mengena dalm cerita kamu..hahaha..
And..never..Judge orang based on their appearance...
BTW, hey..thanksla tolong angkat brg ritu..hoho...~~

diyana said...

hmmm....yeah
i believe that people do change..
kalopun kite prnh syg kat ssorg tu sgt, kite x tau one day die maybe akan jd org plg dibenci......
n kalo kiter prnh benci kat ssorg tu sgt, die mungkin akan jd ur close fren nnti........
so, jgn la trlalu membenci ataupun menyayangi seseorg.......
i say this based on my experience...

IkieYcrUnchie_ikreLIcious said...

bestnye kawan ko tuh..dating pon ajak ko..means tak lupe kawan la kan..

but from what can i see here..
our frens here dont act like that..
u know who i mean kan jehan.
we had talk bout dis b4..
but as u said to me..
let it be.

then they'll know who is more important to them.
whos alwez supporting them all dis while..
kan jehan kan.
yup..our frens here change a lotss..
and i mean lotss...

thanx i still hav u jehan...
BFF!

IRA said...

wahahahahhahah part dulu2 gemok tu paling lawak. biar btul? hahahahah syabas dh berjaya kurus. apekah rahsia?

afiq Sayuti said...

haha miss eirraixora
no prob la angkt2 barang tu hehe
aiseh2 cter die cm berpengalaman jew..
ape itu..benci jadi chenta??ecceecece

afiq Sayuti said...

to diyana
owh i c...
yeah2 it may come in reverse
xpe2
at least anda ada pengalamn kan psl mende tu menjdikan anda org yg berjaga2

afiq Sayuti said...

to ikre
lol mengapalah ikre??
rilek2 take it easy n cool dude
heheh
senang2 je aku ckp cmtu kan..
xpela ikre at least kite berbhgia tgk org lain berbhgia..itu sagtlah mulia tau
tp depend la
xsemua org berkapel cmtu tau..mgkin golongn minoriti jew yg tidak menyenangkan dikau ikre/..jauh luar di sana terlalu ramai yg mampu menyenangkn dikau..so dont take grudge on them k =)

afiq Sayuti said...

to miss ira
haha sgtla super duepr MOK dlu!
lebey krg triple XL kot hoho
skrng ni kurus kew??
xberapa kurus sgt kot
hahaha

kisah cempaka said...

owhhh
bnr2
kwn mula mngenal chenta
aisehh

nnti kal0 k0 dating
ajk laa aku eyhh
barulah meriah
hehehe
tp bile k0 nk dating?
xsbr nehh nk ik0t k0 dating :D

afiq Sayuti said...

dating???
ape bett???
dating???
euww

aku rase aku xkan ajak ko pn
sbb
aku xteringin lgsg pn dating2 ni
haha

sabiey said...

eh tp jepp dh dgn org len skrg :P

sabiey said...

and when are you going to post something about me?
hehehehhehe