Saturday, March 7, 2009

AKU SUDAH 20 KAH?

Alhamdulillah..dengan kuasa dan nikmat-Nya aku diberi kesempatan untk menghirup udara sehingga 20tahun..huhu terharu kiranya

5 March 2009..wah2 aku suda 20!..
mugkin luaran sahaja aku kelihatan 20..sebab dalaman aku tidak rasakan sebegitu rupa hehe
mungkin muka je kot kelihatan 20..tapi perangai tidak kurasakan laksana 20
mengapalah??
Adakah aku paranoid untuk menjadi orang dewasa??hohoho

Masa berlalu..kian banyak peristiwa yang melanda diriku..bukan etika hidup yang cuba disalahkan..
tetapi aku yang pilih jalan hidup ini..so aku akan teruskan jalan hidup yang kurasakan kadang2 xbest sgt ni hoho

Apa aku nk wat dalam cecahan usia 20-an ni?hoho
Masalahnya bukan apa aku nk wat dlam usia begini..maslahnya adalah terlalu banyak lagi perkara yang belum aku capai dalam usia sebegini..ehehe
This is my wish2 kot..

Aku harap aku akan menjadi seorang yang SANGAT matang pasni..hoho..walaupn ramai kawan2 kata aku xmatang..hoho
aku akan matang dalam berfikir..itu lebih penting utk aku wat masa sekarang ini
Dulu aku fikir kawan akan datang dan pergi..ada kawan bole pakai ada yang xleh pakai hoho...tp skrg ni aku fikir..kalau kita Let it Be je perkara2 cmtu..senang je kan?hoho..sape2 pn xde msalah..tp jgn risau i can assure u aku seorang kawan yg bole pakai 24jam hahah!( syok sendri jap )

Aku teringin la nk pergi europe2 tu..huk2..tp xda duit..aiyok..teringin nk men salji putih..teringin tgk orang putih gak..uhuk2..kt india ni terlalu ramai orang hitam sama kulit cm aku la, ramai gak orang2 yang bukan india tp sama kulit hitam cm aku gak!haha ( no offense manusia2 hitam =p )
tp xpe..aku percaya satu hari nnt aku akan sampi gak ke mana2 europe tu..venice ke ape ke..JALI!ko janji ngn aku nk pi taun dpn..

Aku teringin nk bela haiwan la..adoi2..tp bukan kucing jua anjing..aku xsuka yg bulu2.aku mau yg sisik2 je seperti ular ke iguana ke..paling koman pn kura-kura pn jadi la hohoh..adoi2,,erm tp kt sini sume cam mahal2 jew..lgpn kalau aku balik malaysia nnt sape nk jagakan kan?makcik depan umah ni ok tp yang tepi umah ni sungguh KEREK btol hoho..mmg xmsk kepala

Aku juga teringin mkn durian haha..pelik sungguh wish ini disebabkan tercampak ke India yang Ajaib ni. HAA! semalam mase gi MG Road aku jumpe durian! tETAPIIII! haha mahal gila..satu bijik 480 rupees so haram jadah kot namanya tu.mau smpi RM 40 satu biji.adoi..say babai tu durian

Cinta??kah2..no komen..tp terinign gak nk komen haha. nanti2la..xbermakna sekarang ni xde selama2nya xkan ada kan?hoho ( ayat sedapkan dri sendri hoho )..erm mungkin aku da serik kot..taah2..tempoh iddah xabes lagi ni =p
Sebenarnya aku nk betulkan diri sendri dlu sebelum apa2 dalam perkara ni..masih banyak lagi lopong2 dalam diriku ni and if I once said not ready, I really meant it k..not lying myself or urself sekali gus hoho..ok? ( jawapan utk orang2 yang bertanya aku hoho )

Bila dah duduk berjauh ngan keluarga ni..baru aku tau nikmat berada di samping keluarga. Patut la dulu Abah salu ckp..''tengoklah nnti bile ada masalah pape ke msti kuarga dicari "
Betol!tepat sekali!
Aku ternanti2 henfonku berbunyi ( walaupn hp sangat jarang berbunyi =p )..dan tepat pku 12 Malaysia Abah n Umi mesej..and it was SO WONDERFUL...satu mesej saja da membuatkan aku tersebak..uhuk2 =p
tapi sempat lgi 3-4 mesej2 merepek2 manja ngn umi hihi..sbb umi kata bila nak kawen haha!

Pastu..tepat kul 12 malam Malaysia jua..seorang rakan baikku..yang membesar ngn aku dari kecil sampai tamat sekolah menengah..da mcm kembar kitorg..beliau bernama Rahimah Razali..beliau menalifon saya hampir 1jam huhu..terharu ='(
Ribuan tepukan untk beliau =)
Imah ko mmg besfren aku!macam2 kau tau psl aku...dari kecik smpi besar sejarah silam aku...dlu mse kecik aku manja cm adik..skrg aku da matang aku lak jd abang..kau lak jd adik hohoh!Aku balik ni aku nk dtg makan umah kau cm selalu aku wat tu haha

Kesimpulannya, Alhamdulillah aku masih diberi peuang untuk menghirup udara..di saat usiaku menjengah lewat 20-an..Aku xtau sejauh lama mana lagi aku berpeluang menghirup udara ni..yang pasti mkin lama aku hidup makin bermacam2 jenis perkara perlu kutempuhi..dan doaku hanya satu ''Ya ALLAH berilah aku kekuatan dalam keredhaan-Mu''..Aminn




3 comments:

lynawan said...

selamat hari tua.
jemputlah mai europe.
salji xbes sgt pun.
cantik bila snowing n salji tebal n after few hours, dh hodoh dgn kencing hanjeng n tanah utk bg jln xlicin.
dlm bas pun dah mcm selut rupanya

-uniq yg pelik- said...

haha..tua2...
luaran ang mmg nmpak lbey dr 20 sb gmuk..=P
tp dlman...erk~ada k0t kematangan sket2...dun prasan k?
kwn 24 jam?na...kalau ang td0 tu xbley nk jd 24 jam k0t...
eur0pe?jom2..aku nk p gak weyh...nak ikuuutttt..kita p jumpa zetty..kita p paris,london...sila jimatkan duit anda...;P
haha..iguana..sorilah jehan..aku pikir2 nk carik iguana jgak ritu utk ang..wp0n hakikatnya...aku geliiiiiiiiii gila...seb bek la suma org ckp kata iguana xdjumpai...hoho...
durian?rilex ar...xsmpai 2 bulan ja lagi kita nk balik...balik ni ang balik la pokok sena tu..p dusun t0k ang tu...bedal durian 1 dusun..tmbah la lagi kuantiti bmi ang..=P
ececece...pikir cinta plak dah..kata nk st0p thinking psai cinta ni..haha..musim mengawan sdg melanda..adakah ang akan turut terlibat?kekalkanlah diri dlm tmp0h iddah ang tu...=P

p/s:slmat tua jehan..balik msia..jom blasah scret recipe..;)

myieda said...

hehe ko sudah tua rupanya
tahniah
bersyukur kpdNya atas nikmat usia