Saturday, May 16, 2009

OH MALAYSIAKU!

Sempurna waktu ini..aku merenung jauh ke luar jendela burung besi ini...
langit biru kelihatan merenung kembali..laut bawah itu meluas horizon...

Oh sudah tepat 7.30pagi!
Pendaratan oleh Kapal MAS MH143 bakal berlaku...mencoret sejarah hari ini..sahaja 
Semalam di India, Hari ini di Malaysia?
Ya pelik tapi benar hohoh.3jam setengah penerbangan cukup untuk melihat saujana Tanah Malaya

Aku xmampu melelapkan mata langsung dalam plane..rasa2nya adalah cuma 10 minit je kot terdozzing off
Dan ade satu masa tu tiba2 pulak aku ter'ON' hp, dan2 je ade sorg pramugara tu datang cakap..
''Adik, jangan buka Hp..kaco radar kang..''
''Saya tertekan je la bang''
(padahal aku nak tengok jam pukul berapa memandangkan aku xde jam tangan langsung,kantoi busuk2 )
Pastu,
Ada suatu masa tu juga aku tertekan bell, padahal aku nak tekan butang declining seat tu hoho..oleh itu datang jugak la si pramugara tu tanya sebab apa, siap bawak air lagi...aiyak telan saja!
(asik2 pramugara je datang,mana pramugari???)
Aku duduk di sebelah senior aku, baru je kenal dlm plane haha
dan kebetulan kami berdua memang mulut ON 24jam
akibatnya dua2 tak tidur dari awal sampai akhir haha
bersembang 3jam non-stop?world record gak ni hoho

Aku mula terlihat horizon malaya dari jendela ini...
Aku rindu itu rindu ini
Aku mahu itu mahu ini
Aku idam itu idam ini
Aku suka itu suka ini
Lalu buat masa ini aku hanya mampu menghirup oksigen Malaysia
sebelum aku tiba di rumah sepenuhnya..roh dan jasad..

Planning dah ada dalam otak, kawan2 di Malaysia dah mula mesej ajak-mengajak
ade reunion la malam ni...(sampai subuh la gamaknya)
Tiba di rumah, berlari2 anak mendapatkan simcard Upack hoho
so
sekarang lupakan India sepenuhnya..hidupkan Malaysia seanteronya!

2 comments:

eiraixora said...

haha..akk rasa pramugari tu tido kot jehan...

afiq Sayuti said...

ku turut merasakan yg sedemikian rupa jugak~ =p