Wednesday, December 15, 2010

ATTENDANCE DAN EXAM

Setelah 2 tahun lebih berada di bumi India ini, aku masih terkial-terkial menilai dunia.
Mungkin darat aku sangkakan langit. Kalau darat sentiasa rata dan bersih, mungkin hari-hariku tidak seindah semalam. Kalau langit sentiasa biru dan nyaman, mungkin tidak berdiri aku seperti semalam.

Yup. Your attendance is compulsory. Need to obtain at least 85% above all to be seated in Final Exam.

Ok cuak giler. Kalau dulu-dulu kala aku ambil mudah kata-kata ini. Kerana mengharap belas ihsan para pensyarah semua. Tapi sentapan hebat telah berlaku kepada kami. Pabila carta emas kehadiran ke kelas terpapar di board.

Sekian-sekian serial number telah tercatat. Sila jumpa Head of Department masing-masing untuk redeem attendance. Fuh

Komfem nombor aku pun selayaknya ada. Haha.

Sebagai azabnya, anda dikehendaki mengkaver attendance anda sebelum Final Exam menjelma. seperti Syawal gitu!
Oh Detention Class sudah bermula tiap-tiap pagi daripada pukul 830 hingga 930. Demi menghukum kami yang dahagakan kasih dan sayang dan belas ihsan.

Final Exam.
Lagi 2bulan sebelum final exam nk menjelma. Final Exam MBBS second year ni sumpah menakutkan. Berbekalkan 4 subjek hantu Microbiology, Pathology, Forensic MEdicine dan Pharmacology.
Boleh jadi gila nk cover ni...dengan tak tahu apekebendanya. (akibat tidur dan berdengkur dalam kelas lol)

Yang pasti. April ni mari kita ramai2 chow balik Malaysia terchenta sebentar. Lupakan yang lain, LUpakan tanah gersang India ini! Cuti kiranya hampir sebulan juga (kalau extend).

Tapi yang paling pasti. 2 azab dunia ini pasti terjadi. Untuk Cover attendance dan Final exam ni sebelum pulang Malaysia.
Dan bagaimana untuk menyelesaikannya? Talk to the hand bro! Berani buat berani tanggung hahah =)

Goodluck semua student Medic IMs Bangalore! Mari sama-sama kita menempuh cabaran attendance dan exam ni dengan berlagaknya!

4 comments:

PùRpLè ReEn said...

salam..1st time here..hope tak kisah singgah kt yr blog n komen..:) ok apa detention class ni and jgn plak tido n berdengkur ye dlm Detention Class hikhikhik...btw cute post..mcm2 la korang ni..hehehe all the best!!

faiz ck said...

tahniah jehan!

Wan Mohd Rashid said...

Aku pun sama!!! Argh!! Nasib baik forensic dah cover lol XD

TOXICSNAIL said...

purple: salam hai.salam perkenalan.tu la klas detention tu pagi2.cenderung utk tidur dan berdengkur juga.hehhe
thanx melawat!

faiz:kenapa kau tahniahh aku weh?lol

Rashid: hahha marilah kita sama2 ke kelas pagi2 buta