Wednesday, December 1, 2010

A MAN

A man. Seorang lelaki. Kaum Adam. Perwatakan kasar, besar, hebat dan bla bla bla.

Kadang-kadang aku rasa bersyukur yang teramat-amat bila bergelar seorang lelaki ini. Sebab apa?
Sebab-sebabnya adalah begini.

1) Nampak lelaki ini susah nak menzahirkan perasaan penyanyang. Tapi setitis air mata sayang seorang lelaki tak sama dengan jutaan titisan air mata wanita.

2) Lelaki nampak sambil lewa. Tapi cuba beri tanggungjawab, mesti dia boleh laksanakan sehebat mungkin.

3) Dan sebab yang paling best aku perasan sejak hidup ni,...

Oh orang-orang lelaki ini tak begitu obses dengan test, peperiksaan dan segala macam bentuk exam la.
Dalam erti kata lain, nak dibandingkan lelaki dengan perempuan..

Kalau orang perempuan tanya, " Eh berapa markah kau dapat? Mesti tinggi kan"

Orang lelaki pula bertanya begini' " Eh kau fail ke tak fail? "

Kalau orang perempuan asek bercakap' "Wah aku tak habis study lagi ni macamna ni"

Orang lelaki akan bercakap' " Relax la bro. Esok exam malam ni start study la"

Kalau orang perempuan berbincang pasal topik exam esok, " Acute Osteomyelitis is the inflammation bla bla bla bla...on bone which may  prolongs more 6 weeks bla bla bla....."

Orang lelaki akan bertanya pasal exam esok, " Esok exam start pukul berapa dan topik apa masuk weh? "



Kesimpulannya senang je nak cakap, far most as I can see, orang lelaki ni senang nak atasi stress time-time nak exam ni..heheh..antara faktor-faktor di atas. Mana nak rasa tension. Paling koman pun malam sebelum exam tu je..hahaha.

4 comments:

faiz ck said...

omg suka post ni ahaks

TOXICSNAIL said...

hahaah,
tapi ini realiti jugak la kan?
:)

Sapuan said...

kalo lelaki cam ko cane lak reaksi jehan?

TOXICSNAIL said...

hahahahhaahhahharamjadah punya pue!