Friday, November 26, 2010

SEEKOR KAWAN BARU

Seorang member hantar wall kat facebook, " Weh kau nk bela x burung hantu? "

????

Aku terkejut. Amende die ckap ni. Ni maen2 ke betul2 ni.
Aku pun terus bergegas ke rumah beliau di Divya. Nak pastikan kebenaran ni betul atau tidak.
Bab-bab binatang ni memang aku obses sikit. Lagi-lagi kena kat binatang yang Rare dan eksotik ni.

Ting Tong.
Aku masuk. Dan aku lihat. WOW
memang betul lah. Seekor burung hantu terpacul kat dalam rumah beliau.
Kesian..Burung hantu ni tersesat rasanya. Dan kecik je badannya, anak burung hantu ni gamaknya.
Aku terus pegang dan cium burung hantu tersebut. Selamba badak je cium x pikir ada infection ke ape ke hahaha.

Beberapa minit kemudian datang bbrp kawan lain. Bukan main teruja semua orang. Xpasal-pasal malam tu feymes trus burung hantu tu dapat bergambar ngan kitorang. memang malam tu semua orang jadi freak! haha jakun x hengat
Kami siap google lagi tu.Nak tau cmne detail2 pasal burung ni.
Ni jenis Barn owl. Supposedly a nocturnal. So xleh bwk kua siang-siang ni. Tapi..beliau makan rodents! Mana nk carik ni??
Esok kena keluar Beef Market carik anak2 tikus putih ni.

Tibe-tibe ade sorang minah ni namakan die Tyto. Jalan. Tyto pun tyto la hahahha.

But we are thinking to keep him for some period of times..But I assume we should release it as soon as possible.

Kami pun bawak la keluar burung ni. Nak tengaok samaada dia bole terbang ke tak. HUrm. Nampaknya macam xleh terbang. Asek2 terlanggar dinding je..penyek muka dia.
So simpan dulu la ini malam. Dan bbrp ketika selepas tu, datang juga kawan2 geng-geng bela kucing...bukan maen ligat mata2 kucing tu jeling Tyto...

Ni muka-muka excited sangat ni!

Dan post ini dibuat pun sbb excited sgt jugak!hahaha










4 comments:

IHSAN KHAIRIR said...

pepandai la jaga burung tu ya. comel tuh

TOXICSNAIL said...

hahha apa khabar ihsan?
lame xjumpa

owh dah lepas dah smlm.kesian la pulak die tersesat xtahu nk pulang.lepas dalam hutan smlm

Siti Syazwan said...

:) ingt nk bela....alahai mlps nk pgg burung hntu!

TOXICSNAIL said...

malam tu xmo pegg kakwan..haha..dah lepas la.not fit our nature lagipun..